De Stichting Nationale Kanker en Werk Dag organiseert een jaarlijkse dag voor iedereen die in relatie tot werk geconfronteerd wordt met kanker. Dit jaar is het centrale thema Kanker en Werk: Wat kan er wél! Met een focus op de samenwerking tussen werkgever en werknemer.

Ik ben als spreker uitgenodigd om het over de situatie hebben  “Als werken niet kan”.

In deze workshop staat de situatie centraal waarin mensen wel willen, maar niet (meer) kunnen werken. Het omgaan met niet meer inzetbaar zijn in een eigen functie beleven mensen op heel verschillende manieren. Hoe weet je op welke manier je de medewerker het best kan ondersteunen wanneer van terugkeer naar werk geen sprake meer is? Als je afscheid moet nemen, noodgedwongen, hoe doe je dat dan? Wanneer is een (vervroegde) IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten) een zegen en wanneer juist niet? Wat is de impact van zulk slecht nieuws op collega´s?  En wie kunnen er ondersteuning bieden?

Voor mee informatie over de dag, het programma en het bestellen van tickets kunt u via de links naar de website van de Nationale Kanker en Werk Dag (NKWD).