Over Kathi

Ik heb het grote geluk dat mijn werk mijn passie is, hetgeen mij boeit en waar ik onwijs enthousiast van kan worden. Gelukkig, omdat de gemiddelde persoon het grootste gedeelte van zijn (niet slaap-)tijd doorbrengt op de werkvloer.

Naast de voortdurende vraag “Waarom doen mensen wat zij doen?” was dat mijn motivatie om arbeids- organisatie en gezondheidspsychologie te gaan studeren. Daarvoor ben ik vanuit Duitsland naar Nederland gegaan.

Mijn visie was dat het mooi zou zijn als mensen juist het grootste gedeelde van hun tijd ervaren dat zij ertoe doen, verschil kunnen maken, geboeid raken en met een lach weer naar huis kunnen gaan. –
Uiteraard een ideaal beeld. Maar dat past bij mij. Ik zoom graag uit en zet een stip op de horizon waar ik voor kan gaan.  Om vervolgens wel klein te beginnen.

Ik ben initiatiefneemster en zoek altijd mensen op om mee samen te werken vanuit een overtuiging. Samenwerkingspartners en opdrachtgevers waarderen mij voor mijn authenticiteit in het contact. Ik geniet ervan om mensen van alle disciplines en niveaus in een organisatie aan te laten haken en een stukje mee op pad te nemen in de organisatiepsychologie. Ik daag mensen uit om moedig te zijn. Door zelf het voorbeeld te geven, creëer ik naast belangrijke kennis en inzicht vooral betrokkenheid en veranderbereidheid die essentieel zijn voor ontwikkeling.

Al vroeg in mijn loopbaan mocht ik met inspirerende mensen samen werken. Vanuit een HR-functie ben ik doorgegroeid naar het adviesvak, waarbij ik altijd aangehaakt ben gebleven bij het nieuwste wetenschappelijke onderzoek. Ik blijf de breedte van de organisatiepsychologie opzoeken door samenwerkingen aan te gaan zowel vanuit de rol als onderzoeker, assessmentpsychologe en trainer.